Koperverbinding KPN stopt

KPN is druk bezig om in fases te stoppen met oude koperverbindingen. Dit betekent dat je huidige koper/vdsl verbinding binnenkort stopt. In Nederland zijn miljoenen huishoudens en bedrijven aangesloten op het kopernetwerk. Dit netwerk werd vroeger alleen voor simpele telefonie en internetdoeleinden ingezet, maar inmiddels is het gebruik veranderd. Door onder andere het gebruik van slimme apparaten, gamen en streamen wordt het gebruik meer intensiever. Dit vraagt meer van het netwerk dat het koper aankan. Daarom is het tijd om het netwerk klaar te maken voor de toekomst. KPN doet dit met de aanleg van glasvezel.

Ben jij aangesloten op het kopernetwerk?

Sinds april 2021 is de werking van het kopernetwerk gestopt in enkele gebieden waar glasvezel beschikbaar is. Inmiddels is KPN druk bezig met de landelijke vervanging van het koper- door het glasvezelnetwerk.

Gaat alles plotseling gebeuren?

Nee. De vervanging door het glasvezelnetwerk en het maken van aansluitingen kost tijd. Daarnaast is het belangrijk dat jij als gebruiker van het netwerk weet wat je kan verwachten. Daarom word je altijd meegenomen in de communicatie. Je krijgt ruim op tijd van Omnia Connect te horen wanneer er wijzigingen gaan plaatsvinden. Dat is wel zo prettig.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van glasvezel?

In vergelijking met het kopernetwerk biedt glasvezel veel meer voordelen voor jou en je bedrijf:

  • Toekomstbestendig: de vraag naar en druk op een internetverbinding groeit. Het is belangrijk om hierop voorbereid te zijn. Het glasvezelnetwerk is voor de komende jaren de beste oplossing om alles moeiteloos te laten werken.
  • Hoge snelheden: bestanden up- en downloaden, videogesprekken voeren of een digitaal seminar hosten gaat via glasvezel sneller dan via koper. Je stuurt eenvoudig grote bestanden van A naar B.
  • Verzekerd van stabiliteit: glasvezel levert een zeer betrouwbare stabiliteit. De verbinding is bijvoorbeeld niet afhankelijk van het weer of gevoelig voor corrosie en radiosignalen. Zo ben je meer dan ooit verzekerd van een goede verbinding.

 

Omnia Connect

Omnia Connect werkt samen met de NBOV. Daardoor is de overstap naar glasvezel gratis en krijg je de eerste drie maanden € 30,- per maand korting. Daarna geldt een maandtarief vanaf € 39,95 per maand. Dit is inclusief een gratis verdubbeling van de glasvezelsnelheid van 50/50mb naar 100/100mb. Lees meer over Omnia Connect op onze ledenvoordelen pagina.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft