Succesvolle lobby: extra verhoging minimumloon van de baan

De lobby van samenwerkende branches in de retail is geslaagd. De extra verhoging van het wettelijk minimumloon (WML) per 1 juli aanstaande is van de baan. In de Eerste Kamer is er geen meerderheid voor de verhoging.

De werkgeverslasten blijven stijgen. Met name de enorme stijging van de loonkosten drukt flink op het vermogen van het Nederlandse bedrijfsleven om te verdienen. Om die druk te verminderen moeten de loonstijgingen stoppen. Dat is de boodschap die de NBOV onder aanvoering van onze partner INretail continu laat horen. En daarin staan we niet alleen, want 21 andere brancheorganisaties hebben zich aangesloten bij deze boodschap. Onze waterval aan petities, brieven, gesprekken en app-berichten heeft de politiek deze week eindelijk wakker geschud. Goed om te zien dat de stem van al deze branches samen wordt gehoord.

Lagere werkgeverslasten zijn alleen mogelijk met concrete maatregelen van de politiek. Zo’n maatregel is ook het stoppen met heffen van WW-premie. De geïnde WW-premie wordt namelijk opgespaard bij het UWV. Het eigen vermogen in de UWV-fondsen steeg vorig jaar naar € 44,3 miljard!

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft