NBOV energiecollectief: tarief 2024 bekend

Op 1 januari 2024 gaat het NBOV Energiecollectief van start. Een mijlpaal waarbij de volumes van onze leden voor het eerst zijn gebundeld en strategisch zijn ingekocht voor de hele groep. Het oprichten van dit collectief is een gezamenlijk initiatief van NBOV en Hellemans. We helpen hiermee de aanzienlijke stijgingen in energiekosten en de enorme risico’s in prijsfluctuaties van 2022 te voorkomen. Dit geeft de deelnemers een gevoel van rust en zekerheid. De inkoop van stroom en gas heeft de afgelopen maanden in delen plaatsgevonden. De volgende tarieven zijn daar het resultaat van:

Elektra:

Piek: € 0,17268 per kWh

Dal: € 0,14208 per kWh

Gas:

€ 0,66182 per m³

De genoemde prijzen zijn inclusief de opslag van de leverancier, maar exclusief energiebelasting en btw. Deze tarieven zijn gunstig in vergelijking met de gemiddelde markttarieven inkoop voor 2024. Belangrijk om te vermelden is dat deze tarieven vastliggen voor heel 2024. Hierdoor weten deelnemers aan dit collectief exact waar ze gedurende het jaar aan toe zijn. Ook is er al een klein deel van het volume vastgelegd voor 2025 en 2026. Nu de marktprijzen nog iets verder gedaald zijn hopen we voor deze jaren een nog lagere leveringsprijs te kunnen afspreken.

Verder starten we in 2025 een nieuwe inschrijf/deelname actie om dit energiecollectief uit te breiden met nieuwe leden. Hoe groter het aantal deelnemers en hoe groter het volume, hoe scherper het tarief dat kan worden uit-onderhandeld bij de leveranciers.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft