NBOV in Brussel

Brussel lijkt ver weg maar is dé bron van nieuwe wet- en regelgeving. Het is dus goed om in Brussel te zijn. Samen met MKB-Nederland en andere ondernemersorganisaties is de NBOV er vaak te vinden. De ‘bakker op de hoek’ is ook in Europa populair. Nu moeten we nog zorgen dat de ondernemer ook op het netvlies staat als nieuwe regels worden gemaakt. Als er iets voor de Europese wetgeving wordt bedacht, voegt de Nederlandse overheid er vaak nog een paar regels aan toe. Zo wordt wetgeving die al ingewikkeld is, nog onbegrijpelijker.

Als we invloed willen uitoefenen moeten we dus naar de kern. Naar Brussel, waar het beleid wordt gemaakt.

Als we invloed willen uitoefenen moeten we dus naar de kern. Naar Brussel, waar het beleid wordt gemaakt. Daarmee voorkomen we misschien ook dat in Nederland de regels nog ingewikkelder worden. Dit benadrukt meteen het belang van de Europese verkiezingen in juni.

Je las een politieke update

Marie-Hélène Zengerink vertegenwoordigt als algemeen directeur van de NBOV de ambachtelijke bakkers. De NBOV zet zich in om hun belangen bij beleidsmakers in Den Haag en Brussel op de agenda te krijgen en houden.
Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft