Nieuwe regels voor wegwerpbekers en -bakjes vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli 2023 gelden er nieuwe regels voor het gebruik wegwerpbakjes en -bekers waar plastic in zit. De leverancier van je bakjes en bekers weet of ze plastic bevatten. Klanten moeten vanaf 1 juli betalen voor wegwerpbekers en -bakjes met plastic, of gebruik maken van een herbruikbaar alternatief.

Niet verplicht

Je bent niet verplicht om zelf herbruikbare bekers of bakjes aan te bieden. Wel moet je dan de mogelijkheid bieden om door de klant meegebrachte bakjes of bekers te vullen.Vanaf 1 januari 2024 worden wegwerpbekers- en bakjes met plastic verboden bij consumptie op locatie. Herbruikbare bekers en bakjes worden de norm. Er komt een uitzondering voor hoogwaardig recyclebare bekers en bakkers.

Op de website minderwegwerpplastic.nl vind je alle feiten op een rij, en promotiemateriaal dat je in je winkel kan ophangen om je klanten over de nieuwe regels te informeren. Ook heeft de NBOV meegewerkt aan de ontwikkeling van een tool die je op weg helpt met de nieuwe regels: de regelhulp wegwerpplastic.

Bekijk ook de website minderwegwerpplastic.nl van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft