Regiowedstrijden

Gedurende het hele jaar zijn er regiowedstrijden waarbij de NBOV betrokken is. In Zeeland en Zuid-Holland heeft de NBOV actieve regiovertegenwoordigers die de wedstrijden om de Zeeuwse bolustrofee en de Beste Bakker van Zuid-Holland organiseren. Daarnaast haakt de NBOV aan bij regionale vakwedstrijden zoals het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje en de Limburgse Vlaaienkeuring.

Meedoen aan een regionale wedstrijd betekent voor bakkers vaak extra publiciteit in streekbladen, een mogelijkheid om zich te onderscheiden van collegabakkers uit de buurt, en extra attentiewaarde in de winkel.

Noord-Brabant

Iedere jaar vindt de strijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje plaats. Omroep Brabant organiseert met de NBOV en de scholen De Rooi Pannen, Summa College, Cingel College en Markland College deze prestigieuze wedstrijd.

Limburg

Jaarlijkse organiseert Bakeplus in samenwerking met de NBOV en diverse Limburgse bakkers de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Tijdens deze week vindt de vlaai- en broodkeuring plaats en krijgen deelnemende bedrijven volop promotiematerialen om zich te presenteren. Ook is er een bake-off-vlaaienwedstrijd voor leerlingen. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op vlaaikeuring of op hun facebook-pagina.

Zuid-Holland

Samen met regiovertegenwoordigers organiseert de NBOV de wedstrijd Beste Bakker van Zuid-Holland. Deelnemers leveren verschillende brood- en banketproducten in. De deelnemer die de hoogste gemiddelde score haalt, mag zich een jaar lang de beste van de regio Zuid-Holland noemen.

Zeeland

Samen met de regiovertegenwoordigers in Zeeland organiseert de NBOV de strijd om de Zeeuwse Bolustrofee. De wedstrijdonderdelen van de Zeelandtrofee bestaan uit:

  • Beste Zeeuwse Bolusbakker (boluskeuring om de Zeeuwse Bolustrofee)
  • Beste Zeeuwse Bollenbakker (keuring van witte, bruine en rozijnenbollen)
  • Beste Zeeuwse Broodbakker (keuring van grof volkorenbrood)

De resultaten van de drie categorieën tellen mee voor het eindresultaat en het winnen van de Zeelandtrofee.

Vragen

Heb je vragen of ideeën over een van deze wedstrijden? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie, telefoonnummer 0182  69 30 30.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft