Initiatieven tegen voedselverspilling populair

Voedselverspilling is een groot probleem in onze samenleving. Jaarlijks wordt er wereldwijd zo’n 1,3 miljard ton voedsel weggegooid. Dit heeft niet alleen grote gevolgen voor het milieu, maar ook voor de economie en maatschappij als geheel. Gelukkig zijn er verschillen initiatieven die ons bewuster maken van dit probleem. Ze bieden oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan.

700.000 broden

Elke dag worden er alleen al in Nederland zo’n 700.000 broden weggegooid. Dit is meer dan 200 miljoen kilo per jaar! Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit tegen te gaan. Supermarkten als Albert Heijn prijst bijvoorbeeld artikelen af die bijna over datum zijn. Hoe dichter bij de houdbaarheidsdatum, hoe groter de korting. Sommige bakkerijen kiezen ook voor een dergelijke oplossing met afprijzen.

Bakkerijen zijn samen met supermarkten de grootste deelnemers van Too Good To Go, het bekendste voedselverspillingsinitiatief. Via de app kunnen zij overgebleven producten aanbieden in verrassingspakketten. Bijna 94% van deze producten wordt opgehaald. Dit concept werkt duidelijk heel goed.

Het succes van initiatieven als Too Good To Go is te danken aan het feit dat het concept in de kern simpel is. Voedselverspilling voorkomen is een gemeenschappelijk doel dat ons allemaal aangaat. Door ons bewust te zijn van dit probleem en actie te ondernemen, maken we samen het verschil.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft