Winnaars Jeugdvakwedstrijden bekend

De winnaars van de jeugdvakwedstrijden 2024 zijn bekend! Op de Rijn IJssel vakschool in Wageningen vond op 10 april het Nederlands Kampioenschap Brood- en Banketbakken plaats. Daar streden de kampioenen uit verschillende regio’s nu in acht verschillende klassen streden voor de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen. Van de meest verfijnde bonbons tot de stoerste desembroden en van de meest verleidelijke desserttaart tot de rijkste brioche: alles kwam voorbij. Kleurig, geurig en natuurlijk heerlijk van smaak.

Het kampioenschap nam de hele dag in beslag en kostte de regiokampioenen daardoor de nodige inspanningen. De ovens stonden op volle kracht waardoor de temperatuur in sommige lokalen flink opliep. Uiteindelijk kunnen alle kandidaten trots zijn op wat ze aan de jury hebben gepresenteerd. De jurering was dit jaar voor het eerst digitaal. De jury bij Patisserie bestond uit Stefano van Leeuwen, Kiki Suijkerbuijk, Tom van de Veen en Imane Srifia. Bij het onderdeel Boulangerie waren de juryleden Daan Hesseling, Renske Huyben, Peter Bienefelt en Mike Onasse.

Na de jurering volgde de prijsuitreiking. De deelnemers werden eerst digitaal door de Meesters toegesproken, waarna de kampioenen één voor één in het zonnetje werden gezet. De acht kampioenen hebben aangetoond dat passie en vakmanschap de beste ingrediënten zijn voor een prijswinnend resultaat. De toekomst ziet er dus veelbelovend uit! Bekijk ook de aftermovie van het evenement.

De kampioenen, per klasse:

Uitvoerend broodbakker:                                       Owen Schaapman
Uitvoerend brood- & banketbakker:                    Luna Bussing
Uitvoerend banketbakker:                                     Nienke Klein Wolterink
Zelfstandig werkend broodbakker:                      Janthijs van Belzen
Zelfstandig werkend brood- & banketbakker:   Rianne van der Vlugt
Zelfstandig werkend banketbakker:                     Marloes den Hartog
Patissier:                                                                    Julia van der Werff
Boulanger:                                                                 Sander Loman

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft