Goud voor Nederland op de Mondial du Pain 2025!

Nantes, 23 oktober 2025 – Het Nederlandse bakkersduo Féra de Vries en Roy Schepers heeft goud gewonnen op de Mondial du Pain in het Franse Nantes. Onder leiding van coaches Wietse Schiere en Hans Som liet het team twintig landen achter zich. Daarmee bevestigt Nederland opnieuw zijn toonaangevende positie in het internationale bakkersvak.

De Mondial du Pain, onderdeel van vakbeurs Serbotel, geldt als een van de meest gerenommeerde wedstrijden voor ambachtelijke bakkers. Elk land vaardigt een team af bestaande uit een ervaren bakker en een jonge bakker onder de 22 jaar. De Vries en Schepers vertegenwoordigden Nederland met succes tijdens de tiende editie van de competitie.

Tijdens de voorbereidingen op 21 oktober en de wedstrijddag op 22 oktober toonden zij hun vakmanschap met een breed scala aan producten en een indrukwekkend showstuk. Hun inzet werd al vroeg beloond met de publieksprijs voor de beste brioches. Toen de jury woensdagavond het eindoordeel bekendmaakte, bleek Nederland ook de hoofdprijs te hebben gewonnen. De emotie was groot: tranen van blijdschap vloeiden bij zowel deelnemers als coaches.

“Wat een prestatie! Het harde werk, de toewijding en het vakmanschap hebben hun hoogtepunt bereikt,” aldus Michel Schröder, voorzitter van het Nederlands Boulangerie Team. Coach Hans Som vult aan: “We waren al trots, ongeacht de uitslag. Maar goud winnen is de ultieme bekroning van maandenlange voorbereiding en teamwork.”

Met deze overwinning schrijft het Nederlands Boulangerie Team geschiedenis. Nederland staat weer internationaal op de kaart, in een wedstrijd die de laatste jaren vooral door Aziatische landen werd gedomineerd.

Relevante nieuwsartikelen

Gommans wint amandelstaafkeuring
Nieuws uit de branche

Gommans wint amandelstaafkeuring

Wageningen - Na een spannende finalekeuring waarin 12 amandelstaven meededen om de prijzen is die van Gommans als winnaar uit de bus gekomen. Echte Bakker Gertjan uit Schoonhoven werd...
2 minuten
Bakkerij Dunselman viert 165 jaar vakmanschap
Nieuws uit de branche

Bakkerij Dunselman viert 165 jaar vakmanschap

Den Helder, november 2025 - “De mooiste herinneringen hebben vaak een eigen geur,” vertellen Barry en Peter Dunselman. “Voor ons is dat de geur van roomboter, vanille en versgebakken brood....
3 minuten
Wero vervangt iDEAL in 2026
Nieuws uit de branche

Wero vervangt iDEAL in 2026

Vanaf 2026 verdwijnt de vertrouwde betaalmethode iDEAL en maakt plaats voor Wero, een nieuw Europees betaalsysteem. Wat betekent dat voor jou als bakker met een webshop? De overgang komt snel...
1 minuut
Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer
Nieuws uit de branche

Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer

Alblasserdam, 27 oktober 2025 — Terwijl politieke partijen volop campagne voeren, kiest Banketbakkerij Prins voor een originele aanpak. Eigenaar Edwin Prins zet verkiezingskoorts om in iets smakelijks: een...
2 minuten
Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026
Nieuws uit de branche

Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026

Van 19 januari tot en met 4 februari 2026 vindt de tweede editie van het NK Broodbeleggen plaats. De aftrap is in de Week van het Brood, hét moment om...
1 minuut
Winnaars Speculaaskeuring 2025
Nieuws uit de branche

Winnaars Speculaaskeuring 2025

Na twee dagen keuren door een vakjury en een consumentenpanel zijn de winnaars van de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring bekendgemaakt. Uit in totaal 294 ingezonden producten zijn 25 ambachtelijke (banket)bakkers...
3 minuten
De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025
Nieuws uit de branche

De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025

akkerijmuseum De Oude Bakkerij staat op de shortlist van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Samen met het Drents Museum en NEMO dingt het museum mee naar deze landelijke publieksprijs. Beleven met alle zintuigen Het thema van dit jaar...
1 minuut
Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker
Nieuws uit de branche

Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun ontbijt buitenshuis te kopen. Uit recent onderzoek van FSIN blijkt dat zowel de frequentie als de besteding de afgelopen zes jaar zijn...
1 minuut
Goed nieuws uit Medemblik!
Nieuws uit de branche

Goed nieuws uit Medemblik!

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is opgenomen op de longlist voor de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Het thema dit jaar is het multisensorisch museum – en...
1 minuut
Houd je KVK-gegevens actueel!
Nieuws uit de branche

Houd je KVK-gegevens actueel!

Klopt jouw inschrijving in het Handelsregister nog? Het is belangrijk dat je gegevens altijd juist en volledig zijn. Niet alleen omdat dit verplicht is, maar ook omdat klanten, leveranciers, banken...
1 minuut

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.

"*" geeft vereiste velden aan