Winnaars Gouden Gard 2024-2025 bekend

De winnaars van de prestigieuze Gouden Gard 2024-2025 zijn bekendgemaakt. Jorn Nieuwenhuis van Holy Sweets in Nijmegen heeft de Gouden Gard Patisserie 2024-2025 gewonnen. De Gouden Gard Boulangerie ging naar Rick Tjoelker van Bakkerij Pots uit Rolde. De wedstrijd en de prijsuitreiking vonden plaats bij het Rijn IJssel college in Wageningen. Dit jaar werd de Gouden Gard voor de 36e keer uitgereikt.

De showtafel van Jorn Nieuwenhuis stond in het teken van het bos en toonde zijn uitzonderlijke vaardigheden als patissier. Hij blonk uit in zowel techniek als smaak en bleef daarmee de Bronzen Gard winnaar Wouter Heezen en Zilveren Gard winnaar Lars van der Laan voor. Rick toonde met zijn Parijse showtafel zijn veelzijdigheid als boulanger. Ondanks enkele tegenslagen wist hij het hoofd koel te houden en versloeg hij de Bronzen Gard winnaar Jurre van Eijk en Zilveren Gard winnaar Abigayle Maduro.

Talentenprijs

Ook dit jaar werden de talentenprijs patisserie en talentenprijs boulangerie uitgereikt. Het thema voor dit jaar was ‘Asian Vibes’. Emily Penders maakte het winnende dessert taartje bij de patissiers, terwijl de broden en croissants van Inge Kampers de meeste punten scoorden bij de boulangers. De deelnemers van de talentenprijs dingen ook mee naar de consumentenprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het vakblad Bakkers in Bedrijf. Dit jaar waren de vakjury en de consumentenjury het volledig eens en gingen Emily Penders en Inge Kampers ook met deze prijzen naar huis.

Over de Gouden Gard

De Gouden Gard en de talentenprijs worden sinds 1987 uitgereikt door de Vereniging Gouden Gard. De vereniging heeft als doel om jonge toekomstige vakgenoten in het bakkersvak te stimuleren. De Gouden Gard is bedoeld voor studenten van bakkerij- of horecaopleidingen op niveau 3 of 4, of jonge vakgenoten met een recent bakkerijdiploma (niet ouder dan 24 maanden) op niveau 3 of 4. De talentenprijs is voor studenten van bakkerij- of horecaopleidingen op niveau 2 of jonge vakgenoten met een recent bakkerij- of horecadiploma (niet ouder dan 24 maanden) op niveau 2.

Volledige uitslag

Gouden Gard Boulangerie
Gouden Gard – Rick Tjoelker, Bakkerij Pots – Rolde
Zilveren Gard – Abigayle Maduro, student aan het Bakery Innovation Academy – Vlaardingen
Bronzen Gard – Jurre van Eijk, Eric’s Landwinkel Boulangerie – Bergen

Gouden Gard Patisserie
Gouden Gard – Jorn Nieuwenhuis, Holy Sweets – Nijmegen Zilveren Gard –
Lars van der Laan, De Roset – Castricum Bronzen Gard –
Wouter Heezen, Banket Bakkerij Mekking – Veenendaal

Talentenprijs Patisserie
1e plaats – Emily Penders, Banket Bakkerij Lamers – Venlo
2e plaats – Linda Brederoo, Patisserie Jarreau – Den Haag
3e plaats – Niels van Kleij, Bakkerij Verba – Brakel

Talentprijs Boulangerie
1e plaats – Inge Kampers, Boulangerie Gommans uit Sevenum
2e plaats – Nadya Jeronimus, Van de Bakker uit Vlaardingen
3e plaats – Michael de Groot, Pastry Solutions uit Cuijk

Consumentenprijs
Consumentenprijs Patisserie – Emily Penders, Banket Bakkerij Lamers uit Venlo
Consumentenprijs Boulangerie – Inge Kampers, Boulangerie Gommans uit Sevenum  

Relevante nieuwsartikelen

Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer
Nieuws uit de branche

Banketbakker voert creatieve verkiezingscampagne met gebakskieswijzer

Alblasserdam, 27 oktober 2025 — Terwijl politieke partijen volop campagne voeren, kiest Banketbakkerij Prins voor een originele aanpak. Eigenaar Edwin Prins zet verkiezingskoorts om in iets smakelijks: een...
2 minuten
Goud voor Nederland op de Mondial du Pain 2025!
Nieuws uit de branche

Goud voor Nederland op de Mondial du Pain 2025!

Nantes, 23 oktober 2025 – Het Nederlandse bakkersduo Féra de Vries en Roy Schepers heeft goud gewonnen op de Mondial du Pain in het Franse Nantes. Onder leiding van...
2 minuten
Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026
Nieuws uit de branche

Doe mee aan het NK Broodbeleggen 2026

Van 19 januari tot en met 4 februari 2026 vindt de tweede editie van het NK Broodbeleggen plaats. De aftrap is in de Week van het Brood, hét moment om...
1 minuut
Winnaars Speculaaskeuring 2025
Nieuws uit de branche

Winnaars Speculaaskeuring 2025

Na twee dagen keuren door een vakjury en een consumentenpanel zijn de winnaars van de jaarlijkse Beko Speculaaskeuring bekendgemaakt. Uit in totaal 294 ingezonden producten zijn 25 ambachtelijke (banket)bakkers...
3 minuten
De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025
Nieuws uit de branche

De Oude Bakkerij genomineerd voor Museumprijs 2025

akkerijmuseum De Oude Bakkerij staat op de shortlist van de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Samen met het Drents Museum en NEMO dingt het museum mee naar deze landelijke publieksprijs. Beleven met alle zintuigen Het thema van dit jaar...
1 minuut
Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker
Nieuws uit de branche

Ontbijten buitenshuis verdubbelt: kansen voor de bakker

Steeds meer consumenten kiezen ervoor om hun ontbijt buitenshuis te kopen. Uit recent onderzoek van FSIN blijkt dat zowel de frequentie als de besteding de afgelopen zes jaar zijn...
1 minuut
Goed nieuws uit Medemblik!
Nieuws uit de branche

Goed nieuws uit Medemblik!

Het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij is opgenomen op de longlist voor de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Het thema dit jaar is het multisensorisch museum – en...
1 minuut
Houd je KVK-gegevens actueel!
Nieuws uit de branche

Houd je KVK-gegevens actueel!

Klopt jouw inschrijving in het Handelsregister nog? Het is belangrijk dat je gegevens altijd juist en volledig zijn. Niet alleen omdat dit verplicht is, maar ook omdat klanten, leveranciers, banken...
1 minuut
Wouter Kamphorst wint goud bij EuroSkills
Nieuws uit de branche

Wouter Kamphorst wint goud bij EuroSkills

Tijdens EuroSkills 2025 in Herning, Denemarken heeft de 21-jarige Wouter Kamphorst uit Heerde goud gewonnen in de categorie broodbakken. Hij versloeg deelnemers uit twaalf landen en liet zien wat echt vakmanschap is. Wouter is...
1 minuut
Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen aangepast
Nieuws uit de branche

Meldwijzer NVWA onveilige levensmiddelen aangepast

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de Meldwijzer onveilige levensmiddelen aangepast. Dit is een hulpmiddel waarmee ondernemers kunnen zien wanneer zij een melding moeten doen bij de NVWA...
2 minuten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.

"*" geeft vereiste velden aan