Checklists, formulieren en instructies die je hel...
U heeft geen toegang tot deze content. Log in of registreer om deze post te bekijken.
Was dit artikel nuttig?
0
0
Gekopieërd
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Bakkerszaken is dé nieuwsbrief voor de ambachtelijke bakkers. Hierin vind je al het nieuws en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer op dit moment belangrijk zijn. Ook als je geen lid bent van de NBOV kan je Bakkerzaken ontvangen. Let wel: sommige artikelen zijn alleen te lezen door leden.
Je hebt het vast wel eens gezien: het Nutri-Scorelogo op een product. Nutri-Score helpt de consument voor gezondere producten te kiezen. De score laat zien hoe een product zich...
Produceren & Verpakken
26-09-2023
2 minuten
Veelgestelde vragen over meerprijs bakjes en bekers
Je moet als bakker een meerprijs vragen bij verkoop van drinkbekers en vormvaste voedselverpakkingen (onder bepaalde voorwaarden). En dan met name verpakkingen die plastic bevatten en bestemd zijn voor...
Produceren & Verpakken
29-06-2023
1 minuut
Acrylamide gehalte
De NVWA controleert actief op het acrylamide-gehalte in bakkersproducten. Teveel acrylamide binnenkrijgen is voor mensen mogelijk schadelijk. Acrylamide is een chemische stof die kan ontstaan als zetmeelrijke producten worden...
Produceren & Verpakken
05-04-2023
1 minuut
Informeer je klanten over allergenen
Als bakker ben je verplicht om je klanten te informeren over allergenen in je producten. Dit is vooral belangrijk voor consumenten met een voedingsallergie. Deze verplichting is een mooie...
Produceren & Verpakken
03-04-2023
1 minuut
Inspecties in de bakkerij – wat kun je verwachten
Als ondernemer in de bakkerijsector krijg je te maken met verschillende inspecties. Die controles zijn er niet om je te straffen, maar om te zorgen dat je veilig, gezond...
Arbeidsomstandigheden
11-03-2022
2 minuten
Allergeneninformatie: dit moet je weten
Als je eten verkoopt, moet je klanten vertellen welke allergenen erin zitten. Dit is verplicht volgens de wet over etikettering van levensmiddelen. Zo kunnen mensen met een allergie veilig...
Produceren & Verpakken
27-10-2021
3 minuten
Tips voor maken allergeenvrije producten
In de bakkerij en chocolaterie wordt elke dag gewerkt met allergene grondstoffen. Wanneer je producten maakt die vrij zijn van allergenen, moet je dus niet alleen rekening houden met...
Produceren & Verpakken
02-09-2021
2 minuten
Johannesbroodpitmeel? Let op gehalte ethyleenoxide!
De NVWA gaat toezien op de hoeveelheid ethyleenoxide in samengestelde producten. Het gaat dan om samengestelde producten waarin het levensmiddelenadditief E410 (johannesbroodpitmeel) is verwerkt waarvan bekend is dat het...
Produceren & Verpakken
22-07-2021
2 minuten
Etiketteer je volgens clean label?
Bedrijven passen clean label-etikettering toe omdat zij E-nummers (additieven) liever niet tonen op het etiket. Een deel van die bedrijven schrijft daarom de namen van E-nummers volledig uit. Een...
Produceren & Verpakken
24-06-2021
1 minuut
Zout
Zout is een smaakmaker in veel bakkerijproducten en een belangrijk onderwerp in de bakkerijsector. De NBOV behartigt de belangen van de ambachtelijke bakkerijsector bij de overheid en andere instanties...