Spelt

Spelt is een graansoort die lijkt op tarwe. Dat i...

U heeft geen toegang tot deze content. Log in of registreer om deze post te bekijken.

Heb je hulp nodig?

Neem contact op met Robbie Robert

Beleidsadviseur Ondernemerszaken

Documenten hygiëne en voedselveiligheid

Checklists, formulieren en instructies die je helpen om dagelijks voedselveilig te werken hoef je niet zelf op te stellen. Je vindt hier alle documenten hygiëne en voedselveiligheid (alleen voor...
Produceren & Verpakken
1 minuut

Nutri-Score. Hét voedselkeuzelogo?

Je hebt het vast wel eens gezien: het Nutri-Scorelogo op een product. Nutri-Score helpt de consument voor gezondere producten te kiezen. De score laat zien hoe een product zich...
Produceren & Verpakken
2 minuten

Veelgestelde vragen over meerprijs bakjes en bekers

Je moet als bakker een meerprijs vragen bij verkoop van drinkbekers en vormvaste voedselverpakkingen (onder bepaalde voorwaarden). En dan met name verpakkingen die plastic bevatten en bestemd zijn voor...
Produceren & Verpakken
1 minuut

Acrylamide gehalte

De NVWA controleert actief op het acrylamide-gehalte in bakkersproducten. Teveel acrylamide binnenkrijgen is voor mensen mogelijk schadelijk. Acrylamide is een chemische stof die kan ontstaan als zetmeelrijke producten worden...
Produceren & Verpakken
1 minuut

Informeer je klanten over allergenen

Als bakker ben je verplicht om je klanten te informeren over allergenen in je producten. Dit is vooral belangrijk voor consumenten met een voedingsallergie. Deze verplichting is een mooie...
Produceren & Verpakken
1 minuut

Inspecties in de bakkerij – wat kun je verwachten

Als ondernemer in de bakkerijsector krijg je te maken met verschillende inspecties. Die controles zijn er niet om je te straffen, maar om te zorgen dat je veilig, gezond...
Arbeidsomstandigheden
2 minuten

Allergeneninformatie: dit moet je weten

Als je eten verkoopt, moet je klanten vertellen welke allergenen erin zitten. Dit is verplicht volgens de wet over etikettering van levensmiddelen. Zo kunnen mensen met een allergie veilig...
Produceren & Verpakken
3 minuten

Tips voor maken allergeenvrije producten

In de bakkerij en chocolaterie wordt elke dag gewerkt met allergene grondstoffen. Wanneer je producten maakt die vrij zijn van allergenen, moet je dus niet alleen rekening houden met...
Produceren & Verpakken
2 minuten

Johannesbroodpitmeel? Let op gehalte ethyleenoxide!

De NVWA gaat toezien op de hoeveelheid ethyleenoxide in samengestelde producten. Het gaat dan om samengestelde producten waarin het levensmiddelenadditief E410 (johannesbroodpitmeel) is verwerkt waarvan bekend is dat het...
Produceren & Verpakken
2 minuten

Etiketteer je volgens clean label?

Bedrijven passen clean label-etikettering toe omdat zij E-nummers (additieven) liever niet tonen op het etiket. Een deel van die bedrijven schrijft daarom de namen van E-nummers volledig uit. Een...
Produceren & Verpakken
1 minuut

Antwoord niet gevonden? Kijk eens hier!

Waar kan ik terecht met vragen over hygiëne en voedselveiligheid?

Leden kunnen hun vragen neerleggen bij de NBOV bedrijfsadviseurs. Je kunt altijd bellen met 0182 69 30 30 of mailen naar info@nbov.nl.

Heeft de NBOV voorbeelddocumenten?

Ja, als je lid bent kun je gratis voorbeeldcontracten, checklists en andere handige documenten downloaden. Ga hiervoor naar het kenniscentrum.

Genoemd in dit artikel

Categorieën
Etiketteren & Verpakken
Voedselveiligheid
Zout, Suiker & Graan
Voordeel voor leden
Health Checks
Plaagdierpreventie & -bestrijding