Agressieve energie-adviesbureaus

Als je bedrijf op volle kracht draait, heb jij je hoofd vooral bij de productie en verkoop van producten. Je zit niet te wachten op energieadvies van commerciële bureaus. Toch proberen sommige energiebureaus op een agressieve manier een afspraak te maken. Hierbij enkele tips:

  1. Je hebt interesse. Ga niet telefonisch een verplichting aan. Geef aan dat je terugbelt op een geschikt moment en denk rustig na of een energieadvies van toegevoegde waarde is voor je onderneming.
  2. Het adviesbureau wil langskomen en jij wil dat niet. Geef dan aan dat je geen interesse hebt: je hoeft geen reden te geven waarom niet.
  3. Je hebt geen behoefte aan advies. Geef dit duidelijk aan. Soms probeert het adviesbureau aan te geven dat de overheid komt controleren en dat de boetes hoog zijn. Trap daar niet in! De overheid heeft namelijk aangegeven dat er eerst een gezamenlijk plan van aanpak moet komen en dat maatwerk altijd mogelijk is.

 

Heb je nog niet voldaan aan de Informatieplicht Energiebesparing? Je vind de informatie op Informatieplicht Energiebesparing.

Wachtwoord resetten
Lid worden

Geniet van alle voordelen die een NBOV-lidmaatschap te bieden heeft