Hygiënecode

Met de hygiënecode borg je de voedselveiligheid in je bedrijf. Maar om aan de regels te voldoen komt er meer bij kijken. Want schoonmaken, opruimen en schoon en netjes werken zijn ook zeer belangrijke dagelijkse werkzaamheden om aan wet- en regelgeving te voldoen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert of een bedrijf voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van hygiëne.

 

Vindt de NVWA afwijkingen tijdens een inspectie? Dan krijg je een waarschuwing of een boete. Neem in dat geval contact op met de NBOV. We helpen je graag bij de afhandeling van een waarschuwing of boete van de NVWA.

Meer informatie

Om het bewaken van de hygiëne makkelijker te maken hebben we meerdere documenten op een rijtje gezet. Je vind ze op de pagina met gratis praktische documenten. Voor NBOV-leden hebben we ook een speciale pagina over Inspecties.

Meer weten over de Hygiënecode?

Als bakker wil je niet alles over hygiëne zelf hoeven uitzoeken. Daarom delen we graag beschikbare kennis over dit onderwerp. Bel dus als je nog vragen hebt.

Het hele artikel lezen?

Wachtwoord resetten